Bachelor • 180 studiepunten • Nederlandstalig
De opleiding is georganiseerd in kwartielen. In elk kwartiel krijg je de nodige kennis aangereikt om van jou een medicus te maken en bouw je aan je rol als communicator, teamspeler, manager, wetenschapper, gezondheidsbevorderaar en professional.
Studeerbaarheid vinden we enorm belangrijk. Je hebt aan ongeveer 45 uren per week voldoende om alles bij te houden.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
Een gunstig resultaat voor het toelatingsexamen arts. Het examen wordt jaarlijks georganiseerd door het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en bestaat uit twee delen:
Om je optimaal voor te bereiden op het toelatingsexamen bieden we coaching aan.
De Coaching is gespreid over het volledige schooljaar, en biedt je een intensieve inhoudelijke voorbereiding op het toelatingsexamen arts-tandarts-dierenarts.
Deze coachingformule omvat:
De lessen kunnen zowel on campus als via live stream gevolgd worden. We raden aan om zoveel mogelijk lessen on campus te volgen.
De KIW-sessies:
In de loop van het jaar kan je deelnemen aan 4 werkzittingen. Tijdens deze sessies worden er in kleine groep oefeningen gemaakt onder begeleiding van de coaches. Het geheel wordt ondersteund door een elektronische leeromgeving (blackboard).
De GC-sessie:
Praktisch:
Andere belangrijke data van het academiejaar vind je terug in de academische kalenders.
De eerstelijnsgeneeskunde, met de huisarts als vertrouwenspersoon, blijft van het allergrootste belang. Anderzijds kennen de klassieke specialisaties een voortdurend toenemend aantal subspecialiteiten die hooggekwalificeerde medici vragen.
Ook de veranderingen in de samenleving zelf leiden tot specifieke taken voor het medische korps. Denk maar aan de vergrijzing van de bevolking, het groter belang dat gehecht wordt aan de preventieve gezondheidszorg zowel in bedrijven als op individueel vlak (o.a. kankerpreventie).
De maatschappelijke gezondheidszorg biedt eveneens tewerkstellingsmogelijkheden (arbeids- en verzekeringsgeneeskunde, openbare en sociale hygiëne). Er worden master-na-masteropleidingen opgericht zoals jeugdgezondheidszorg, arbeidsgeneeskunde, sportgeneeskunde en ziekenhuishygiëne.
De grote noodkreet die uit de derdewereldlanden komt, mag zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Het moet jonge mensen aansporen om hun kennis en beroepsbekwaamheid ten dienste te stellen van ontwikkelingshulp.
Ook wetenschappelijk onderzoek en een academische carrière behoren tot de mogelijkheden.
Studenten die hun bachelordiploma in de Geneeskunde behalen aan UHasselt kunnen een naadloze overstap maken naar de masteropleidingen Geneeskunde aan de KULeuven, UAntwerpen, UGent en VUBrussel.
Je kan binnen UHasselt rechtstreeks doorstromen naar de nieuwe opleiding 'master in de systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg'.
Wij leggen verantwoording af over de kwaliteit van ons onderwijs, zodat jij zeker weet dat wát je leert je écht van pas zal komen. Alle informatie hierover kan je terugvinden op deze pagina.
Of volg eens een les!
Je kan tijdens schoolvakanties of op bepaalde woensdagnamiddagen een echt hoorcollege bijwonen tijdens de openlesdagen.