Waarom heb je voor deze job gekozen?
Ik deed een PhD in een klinische setting, waarbij ik de effectiviteit van enkel-voet orthesen bij kinderen met een hersenverlamming onderzocht. Een heel toegepast project met uitkomsten die direct toepasbaar waren in de praktijk. Ik was omringd met collega PhD-studenten die ook dergelijke mooie toegepaste projecten deden, met als doel de revalidatiezorg voor kinderen en volwassenen te verbeteren. Ik zag helaas veel van het onderzoek in de la stranden nadat een PhD-project was afgerond. Na mijn onderzoek ging ik bij een bedrijf werken als R&D manager. Hier moest ik wetenschappelijke inzichten implementeren in de praktijk. Ik ondervond ze dat de brug tussen onderzoek en praktijk vaak smal is, of zelfs helemaal ontbreekt. Toen ik de vacature voor deze job las, zag ik hierin de rol die ik graag zou vervullen: het bouwen en verstevigen van deze brug, om zo veel mogelijk “verkeer” tussen beide werelden mogelijk te maken.
Waar ben je het meest trots op?
Op de onderzoeksgroep en het ondersteunende team! Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van deze jonge en ambitieuze groep mensen. De faculteit is pas sinds 2018 een onafhankelijke faculteit en is in een paar jaar tijd gegroeid tot een groep van meer dan 20 ZAP-leden en meer dan 70 doctoraten. De groep is in de eerste paar jaar al zeer sterk gegroeid op het vlak van fundamenteel onderzoek en financiering, maar om echt door te groeien, is het inzetten op industriële samenwerkingen en valorisatie een essentiële volgende stap. Ik startte in 2021 - midden in Covid-tijden - als eerste business developer van REVAL en beviel bovendien nog hetzelfde jaar van ons tweede en derde kindje. Ik ben er trots op dat we, ondanks deze “hobbelige” start, een groei hebben kunnen laten zien, zowel in derde en vierde geldstroom als valorisatietrajecten. Ik ben trots dat ik, samen met alle collega’s, hier een steentje aan heb kunnen bijdragen.
Wat vind je belangrijk in je job?
Plezier en een fijne (werk)sfeer! REVAL is een heel warme groep mensen, waar de drempel om even binnen te stappen voor een vraag of een praatje heel laag is. Een perfecte match voor mij!
Ook vind ik het belangrijk dat de onderzoekers mijn ondersteuning als een meerwaarde ervaren. Ik begrijp dat alle administratie en contracten soms eerder als een hobbel op de weg worden ervaren, maar voor toekomstig onderzoek en samenwerking zijn deze zaken wel essentieel. Ik vind het daarom belangrijk dat onderzoekers ervaren dat ik er juist ben om hen te ondersteunen in deze processen, zonder hun onderzoek te blokkeren of vertragen.
Tenslotte hecht ik waarde aan duurzame relaties, die gebaseerd zijn op vertrouwen en een gemeenschappelijke basis. Het onderzoek van REVAL gaat over het optimaliseren van functioneren en participatie van iedere individu en ik geloof het meest in samenwerkingen met partijen waar deze visie ook belangrijk is. Dat is essentieel voor een samenwerking waar alle partijen van groeien en waarmee we echt verschil kunnen maken voor de maatschappij.
Wat zijn mogelijke redenen voor een bedrijf om contact met jou op te nemen?
REVAL doet onderzoek in het brede domein van Revalidatiewetenschappen, van fundamentele tot toegepaste projecten. Onze onderzoekers hebben verschillende achtergronden, waardoor we een uitgebreide expertise in huis hebben. Daarnaast beschikken we over vijf technologie platformen, met low-tech tot high-tech apparatuur om functioneren van de mens in kaart te brengen. Vanaf het voorjaar 2025 zullen we het “MOVElab” openen. Dit is een geïnstrumenteerde loopband, omgeven door VR-koepel, waarin bewegingen en belevingen tot in groot detail kunnen worden vastgelegd. Er bestaan wereldwijd slechts 9 soortgelijke systemen en dit zal de eerste zijn in de EU. De mogelijkheden van dit systeem gaan veel verder dan toepassingen in de revalidatie alleen, denk maar aan technologieontwikkeling, (top)sport, pharma, defensie...
Bedrijven kunnen gebruikmaken van onze expertise en technologie, bijvoorbeeld voor een project rond het valideren van (nieuwe) methoden of apparatuur, het verzamelen van data in een specifieke doelgroep of het evalueren van de effectiviteit van een behandeling. Naast onze inhoudelijke experts, hebben we ook een ondersteunend team dat onderzoeksprojecten kan ondersteunen, zoals een ingenieur, verpleegkundige en een research manager. De vorm van samenwerking of opdracht is afhankelijk van de wensen van het bedrijf en de mogelijkheden binnen onze onderzoeksgroep. Mijn deur staat altijd open om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.
Waar kan een bedrijf je de komende periode tegen het lijf lopen?
In ons prachtige nieuwe gebouw op het wetenschapspark in Diepenbeek, waar we sinds januari dit jaar mogen “wonen”. Ik ben altijd bereid om een rondleiding door onze labo’s te geven en de activiteiten van REVAL verder toe te lichten.
Ik zal eind oktober ook aanwezig zijn op het event “Growth across borders” in Maastricht.
Wil je Yvette graag contacteren? Vind dan hier haar gegevens of volg haar op LinkedIn.