Waarom heb je voor deze job gekozen?
Ik ben heel blij om te werken in de inspirerende omgeving van onze Faculteit Architectuur en Kunst, waar onderzoek gedaan wordt rond maatschappelijke uitdagingen en actuele thema’s, zoals klimaatverandering en inclusie. Ik geloof sterk in de kracht van wetenschappelijk onderzoek om verandering teweeg te brengen. Mijn job geeft me daarbij de mogelijkheid om de brug te slaan tussen het onderzoek en de praktijk. Naast de vele contacten met de onderzoekers haal ik veel energie uit het opzetten van samenwerkingen met externe organisaties.
Waar ben je het meest trots op?
Ik ben erg trots op de transformatie die we als faculteit hebben doorgemaakt de afgelopen jaren, waarbij we sterk ingezet hebben op het ontwikkelen van een visie over valorisatie. We hebben workflows geoptimaliseerd, nieuwe dossiertypes geïntroduceerd, duurzame partnerschappen opgezet en een sterke regionale verankering gerealiseerd. Uiteraard ben ik ook trots op een aantal grote dossiers die we de afgelopen jaren konden opzetten, zoals het grootschalig VLAIO Living Lab circulaire economie waarin we samen met industriële partners de toepassing van leemsteen in de Vlaamse bouwpraktijk exploreren.
Wat vind je belangrijk in je job?
Als business developer van ARK beschouw ik valorisatie als een voortdurend proces dat reeds van bij de start van een onderzoeksproject de nodige aandacht verdient. Om dit te kunnen faciliteren is het belangrijk om van bij het begin bij projecten betrokken te zijn en zo snel mogelijk de relevante actoren in kaart te brengen en te betrekken. Het opbouwen van goede relaties, zowel intern met de onderzoekers als met ons externe netwerk is daarbij essentieel voor succesvolle samenwerkingen.
Wat zijn mogelijke redenen voor een bedrijf om contact met jou op te nemen?
Een bedrijf kan met mij contact opnemen om beroep te doen op de expertise die aanwezig is binnen ARK (bv. via een samenwerking of onze tools). Ons onderzoek focust op duurzame culturele en ruimtelijke transities. Met architectuur en kunst als vertrekpunt leggen we daarbij ook linken met andere domeinen; denk bv. aan de impact van architectuur op het welbevinden van ouderen of beleidsondersteunend onderzoek waarbij participatie ingezet wordt voor thema’s zoals de klimaatproblematiek of mobiliteit.
Voor meer informatie over ons onderzoek en samenwerkingsmogelijkheden, kan je onze websites bezoeken (webpagina van ArcK en webpagina van MAD) en onze facultaire LinkedIn pagina volgen.
Waar kan een bedrijf je de komende periode tegen het lijf lopen?
Ik ben regelmatig aanwezig op evenementen en netwerkbijeenkomsten, waaronder die van VLAIO en partners uit onze projecten. Daarnaast organiseren we zelf ook events, zoals het “Building Beyond Bricks Festival”, waar zowel professionals als niet-professionals meer te weten komen over ons duurzaamheidsonderzoek rond leemsteen, urban harvesting en hout.
Daarnaast sta ik altijd open voor het plannen van individuele ontmoetingen om potentiële samenwerkingsmogelijkheden met ARK te bespreken.
Wil je Lieve graag contacteren? Vind dan hier haar gegevens of volg haar op LinkedIn.