Veilig skaten dankzij IMOB tijdens Autoloze Zondag in Hasselt

Altijd al eens op een skateboard willen staan, maar durfde je niet? Dan krijg je nu zondag, 8 september, de ultieme kans om het uit te proberen tijdens de Autoloze Zondag in Hasselt. Iedereen is welkom! Inschrijven kan ter plaatse.

Unnamed Unnamed

De Hasseltse binnenstad is op zondag 8 september volledig autovrij om naar hartenlust te wandelen, fietsen en steppen. Of om voluit te gaan voor skaten! Want deze sport wint enorm aan populariteit, maar de verkeersregels zijn niet altijd duidelijk. Daarom hebben het UHasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB), Skate Vlaanderen en de Hasseltse club KPM Skate de handen in elkaar geslagen en een infobord ontwikkeld dat de regels zonneklaar maakt, voor skaters én andere weggebruikers.

Kom de campagne zondag zelf ontdekken, tussen 14 en 18 uur op het Kolonel Dusartplein, maar kom vooral ook je straffe tricks tonen (of is dat misschien toch meer iets voor je kinderen? 😉). Er zijn initiatielessen (vanaf 6 jaar) en om 16 uur een wedstrijd. Inschrijven kan ter plaatse.

Verder pakt IMOB uit met drone demo's, je kan de promillebril proberen of een kijkje nemen bij de fiets- en rijsimulator. Wie interesse heeft, kan zelfs live deelnemen aan een rijsimulatoronderzoek. Veilig plezier verzekerd. Iedereen welkom!

Alle praktische info over de autoloze zondag vind je op uitinhasselt.be.