Heb je een extra intellectuele uitdaging nodig tijdens je secundair onderwijs? Overweeg dan eens om een cursus te volgen aan Universiteit Hasselt en ervaar hoe het voelt om les te volgen aan de unief.
Het aanbod richt zich zowel op leerlingen, die hun algemene kennis willen verbreden binnen een nieuw domein, als op leerlingen die hun middelbare schoolkennis in een bepaald domein willen verdiepen.
UHasselt selecteerde diverse opleidingsonderdelen uit het eerste bachelorjaar.
Als je meer informatie wilt over ons aanbod van vakopleidingsonderdelen, neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider van de opleiding van jouw keuze. Je kunt een afspraak met hen maken voor meer details.
De hoorcolleges worden gevolgd door zelfstudieopdrachten en responsiecolleges of door begeleide oefeningensessies en practica. Daarna leg je examens af. Je volgt de cursus samen met de reguliere UHasselt studenten tijdens de lesuren. Je dient hiervoor wel voldoende tijd vrij te maken tijdens je lessen in het secundair onderwijs. Je school en directie bepalen of je hiervoor in aanmerking komt en of je hiervoor lessen mag missen. Indien je in aanmerking komt, maken we duidelijke afspraken met je ouders en de school. Dit kan face-to-face of via mail.
Voor de leerlingen van het secundair onderwijs die een opleidingsonderdeel opnemen in het hoger onderwijs, maken we een creditcontract op. Neem zeker ook de info onder creditcontract op deze webpagina door (info rond inschrijvingsgeld, uitschrijven, studietoelage, …). Studenten die het laatste jaar secundair onderwijs volgen en onder creditcontract vakken opnemen voor max. 10 studiepunten, betalen een vast inschrijfgeld. Meer info over het inschrijvingsgeld vind je op deze pagina.
Een student die ingeschreven is onder creditcontract kan niet uitschrijven voor de opleidingsonderdelen waarop het contract van toepassing is. Slaag je dus niet voor het opleidingsonderdeel in eerste of tweede zit, dan heeft dit een beperkte impact op je leerkrediet.
Als je slaagt voor het opleidingsonderdeel dat je gekozen hebt, en je komt aan UHasselt studeren, kun je vrijgesteld worden voor dat vak.
De leerlingen, ouders en eventueel de leerkracht-begeleider worden uitgenodigd voor een eerste gesprek met de coördinator. Hierin worden ze ingelicht over de opzet van het programma en de combinatie met het secundair onderwijs. Deze info kan ook telefonisch en per mail bezorgd worden.
Voor meer informatie; neem jij, je ouders of de school contact op met excellenteleerlingen@uhasselt.be.
Deadline