Wat wil jíj?
Ons uniek onderwijsmodel, afgestemd op de wereld, de arbeidsmarkt én de nieuwe generatie studenten biedt jou een unieke manier van studeren, evalueren en samenwerken. Wij bij UHasselt zijn benieuwd naar wat jíj wil! Les volgen in kleine groepen? Een mix van zelfstudie en interactie? Korte lesperiodes? Sterke begeleiding? Degelijke opleidingen? Op deze pagina bieden we je een antwoord op al die vragen.
Tijdens een openlesdag loop je mee met onze bachelorstudenten tijdens hun normale lessen en practica. Een proefrit geeft je dan weer de kans om je te verdiepen in een actueel topic uit een bacheloropleiding, samen met andere leerlingen uit het secundair onderwijs.
Je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven.
Aan UHasselt studeren meer dan 6800 studenten! Zij weten vaak beter dan wijzelf waarom ze voor UHasselt gekozen hebben. We laten hen dan ook graag aan het woord.
Aan UHasselt word je al snel ingedeeld in kleine groepen, een werkzitting genaamd. Deze werkzittingen moet je altijd voorbereiden door het maken van oefeningen op voorhand. Daarna behandel je deze in groep om te kijken of je de theorie juist begrepen en toegepast hebt. Het grote voordeel hieraan is dat je de theorie al eens hebt toegepast waardoor je beter voorbereid bent op het examen.
De toegankelijkheid van de proffen, de kleine onderwijsgroepen en de verschillende interessante afstudeerrichtingen zijn enkele pluspunten van UHasselt. De stage in het masterjaar is zeker een meerwaarde om de verworven theoretische inzichten in de praktijk toe te passen.
Je kan hier niet enkel studeren maar wordt ook continu uitgedaagd om meer te doen. Ik nam de uitdaging aan in mijn derde bachelor toen ik me inschreef bij het team OSCAR-QUBE. We wonnen samen een wedstrijd van ESA en maakten een experiment dat 10 maanden lang aan boord van het ISS mag blijven. Ons werk is zeker nog niet afgelopen!
Per kwartiel krijg je maar twee à drie vakken voorgeschoteld. Dat helpt om dieper in te gaan op de leerstof. Elk vak begint met een hoorcollege, waarin je een algemeen beeld krijgt van de cursus. Daarop volgt een periode van begeleide zelfstudie, waarbij je heel precies weet welke pagina’s van welke cursus je moet lezen. De periode van zelfstudie wordt gevolgd door een werkzitting. Daarbij overlopen de docenten de leerstof met groepjes van telkens een twintigtal studenten om te zien of iedereen alles begrepen heeft. Vervolgens wordt alles nog verder uitgediept in practica.
UHasselt is de enige universiteit is met een kwartielsysteem. Dankzij dit systeem heb ik meer tijd om me te verdiepen in de details van de vakken. Ook hecht onze universiteit veel belang aan praktische vaardigheden waardoor we goed voorbereid worden op onze toekomstige job.
In de masteropleiding die ik volg, wordt theoretische kennis en praktijk samengebracht in korte lesperiodes met veel mogelijkheden tot nauw contact met de professoren en assistenten. Deze skills worden samengebracht tijdens een senior stage waar je een half jaar lang aan de slag gaat als wetenschappelijk onderzoeker of als werknemer in een bedrijf.
Mijn studies aan UHasselt hebben mij gevormd tot de persoon die ik vandaag ben: een gedreven, leergierige handelsingenieur die de arbeidsmarkt kan betreden met een rugzak rijk aan ervaringen en een uitgebreid netwerk aan interessante personen!
UHasselt is een universiteit waar iedereen elkaar kent en waar menig vriend wordt gemaakt. In het studentenleven ontmoet je enorm veel mensen die van hun studententijd de beste jaren van hun jeugd willen maken.