Bedankt dat u bereid bent deel te nemen aan MILESTONE! Op deze pagina vindt u alle praktische informatie aangaande de geplande onderzoeksactiviteiten.
Open de gebruiksvriendelijke online instructies voor MILESTONE - Info over de interventies vind je in het boek 'MILESTONE app'
Via enkele vragenlijsten willen we meer inzicht krijgen in uw persoonlijke kenmerken (bv. leeftijd, gezinssituatie, opleidingsniveau), uw algemene gezondheid en uw werk gerelateerde kenmerken (bv. type vervoer en voertuig, aantal jaar chauffeur, enz.)
U wordt gemonitord tijdens uw reguliere ritten op de weg. We vragen u om tijdens uw deelname 24/7 een wearable (= slim, compact elektronisch apparaat dat wij voorzien voor de duur van het onderzoek en dat wordt gedragen aan de pols) te dragen om slaap en stress in kaart te brengen en we vragen u om een app te installeren op uw smartphone, waar u verder niets mee hoeft te doen.
De technologische interventie die besproken is in de workshop wordt ontwikkeld en vervolgens getest op de weg. U ontvangt hiervoor een wearable die u rond de pols kan dragen en u kan ook de app installeren. U mag beide gedurende 1 week testen tijdens uw reguliere ritten. Uw feedback wordt verzameld en gebruikt om de technologie te perfectioneren.
Gedurende 4,5 maanden worden de verschillende onderdelen van de technologische interventie uitvoerig getest tijdens uw reguliere ritten. Dit gebeurt o.b.v. een wearable (= smartwatch die wij voorzien voor de duur van het onderzoek) om slaap en stress in kaart te brengen en o.b.v. een app die u installeert op uw smartphone. Op verschillende momenten tijdens deze periode meten we automatisch uw mentale belasting. Dit doen we a.d.h.v. een app op uw smartphone en de wearable. De impact van de technologische interventie op enkele andere gezondheidsparameters gaan we na via korte vragenlijsten over uw algemene gezondheid (gelijkaardig aan de vragenlijst bij de 360° screening). Ten slotte polsen we naar uw gebruikerservaring via een korte enquête aan het einde van de periode.
Tijdens de 4,5 maanden dat er rondgereden wordt met de technologie, nemen we van een 20-tal bestuurders korte interviews af om dieper te kunnen ingaan op de ervaringen die opgedaan worden.
Drie verschillende labotesten worden uitgevoerd:
1. Testen van slaperigheid, stress en thermisch comfort (= aanvoelen van omgeving als koud, neutraal of warm) via enkele experimenten.
2. Slaaponderzoek
3. Rijsimulatoronderzoek
Voor deze 3 labotesten samen geldt:
We organiseren 3 focusgroepen (1 voor chauffeurs van lange afstandsritten, 1 voor chauffeurs van korte afstandsritten en 1 voor pakjesbezorgers) met per focusgroep telkens 7 à 8 deelnemers. Tijdens de groepsgesprekken gaan we dieper in op verschillende factoren die stress veroorzaken. Inschrijvers voor deze activiteit nemen aan 1 gesprek deel.
We organiseren 3 workshops (1 voor chauffeurs van lange afstandsritten, 1 voor chauffeurs van korte afstandsritten en 1 voor pakjesbezorgers) met per workshop telkens 7 à 8 deelnemers. Tijdens de workshops bespreken we de noden en wensen over de functies, lay-out en formats die de technologische interventies idealiter moeten hebben. Inschrijvers voor deze activiteit nemen aan 1 workshop deel.
Personen die aan alle onderzoeksactiviteiten deelnemen ontvangen een totale vergoeding van € 550 (+ medisch rapport ter waarde van € 280) voor hun deelname.
Open de bereikbaarheidsfiche van M3-BIORES (Leuven) (pdf, 387 KB)
Hier vinden de testen van slaperigheid, stress en thermisch comfort plaats.
Open de bereikbaarheidsfiche van Slaapcentrum - Zorghotel Drie Eiken (Antwerpen) (pdf, 718 KB)
Hier vindt het slaaponderzoek plaats.
Open de bereikbaarheidsfiche van IMOB - UHasselt (Hasselt) (pdf, 736 KB)
Hier vindt het rijsimulatoronderzoek plaats.
Aarzel dan niet om onderstaande link met hem/haar te delen. Via het formulier kan deze persoon zich aanmelden voor deelname. Wij nemen spoedig contact op.