Bruno Bonnechère behaalde zijn doctoraat in de ontwikkelingen en het gebruik van serious games in de revalidatie. Dit werd gehaald onder de gezamenlijke supervisie van de Université Libre de Bruxelles (Brussel, Faculteit Geneeskunde) en de Vrije Universiteit Brussel (Brussel, Faculteit Ingenieurswetenschappen) in 2019. Dankzij deze dubbele graad heeft hij zowel een medische als een technische visie op de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van zowel revalidatie als algemene gezondheidszorg.
Naast een Master in Master in Motor Science behaalde hij eveneens een Master in Public Health, Epidemiologie en Biostatistiek (Brussel).
Na het behalen van zijn doctoraat was hij werkzaam in twee vooraanstaande onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Engeland. Als eerste als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Oxford (Oxford) bij het Big Data Institute waar hij werkte aan het modelleren van risicofactoren voor dementie en beroerte met een focus op etnische risico verschillen (2019). Vervolgens deed hij een postdoc aan de Universiteit van Cambridge (Cambridge) waar hij zich richtte op het automatische beoordelen van cognitieve functie met behulp van mobiele toepassingen en het evalueren van de haalbaarheid van het gebruik van deze oplossingen in Afrika (2020).
Hij is nu werkzaam als assistent-professor aan de faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt (Hasselt). Zijn toewijding ligt hierbij voornamelijk op onderwijs en onderzoek. Zijn onderwijservaring richt zich op de leerstoel over het gebruik van nieuwe revalidatie technologieën. Tevens is hij lid van het Data Science Institute van de UHasselt.
Zijn onderzoek focust zich op de ontwikkeling, validatie en implementatie van nieuwe technologieën in het veld. Hij is vooral geïnteresseerd in het gebruik van de gegevens verzameld tijdens de revalidatie (d.w.z. de rehabilomics) om voorspellende modellen te bouwen met behulp van machine learning en Artificial Intelligence
Verder is hij coördinator van een internationaal expertisenetwerk over "Technologie-ondersteunde revalidatie en innovatie", gefinancierd door het FWO, en is actief in verschillende projecten die gericht zijn op de implementatie van revalidatie in landen met een laag en gemiddeld inkomen met behulp van betaalbare en draagbare technologie.