Heeft u interesse om gebruik te maken van onze anatomiezaal?
Of heeft u graag wat bijkomende informatie over onze faciliteiten.
Aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan u graag te woord en bekijken samen met u de mogelijkheden.
Graag dragen wij ons steentje bij om van u een nog betere zorgverlener te maken.
Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van navormingen voor huisartsen, ambulanciers, verpleegkundigen,… De navormingen die in de pijplijn zitten bevatten telkens een klinisch anatomische insteek. Op deze manier wordt niet enkel anatomische kennis opgefrist maar is de opgedane kennis direct toepasbaar in de dagelijkse praktijkvoering.
Wilt u uw kennis van anatomie verdiepen en klinisch kunnen toepassen? Hou dan zeker deze website in de gaten voor toekomstige activiteiten!
Hebt u zelf een voorstel / idee dat we kunnen uitwerken in de vorm van een navorming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
De accommodatie, de kwaliteit van de anatomische specimens, de toewijding van het personeel van het Lab Anatomie concurreert met één van de beste locaties waar ik ooit heb mogen deelnemen. Deze universiteit, samen met het enthousiasme dat me dunkt toch uniek is aan Limburg, is voor mij qua aanpak een revelatie: keep up this fantastic job!
Jean Goubau, Prof. of Orthopaedics & Traumatology, VUB
Het anatomiecentrum wil het verdiepen van de kennis en kunde van zorgverleners faciliteren door middel van dienstverlening. Deze dienstverlening wordt vraaggestuurd georganiseerd. Zie hieronder een greep uit de vele voorbeelden waar we tot nu toe graag aan meewerkten:
Wilt u een workshop organiseren die aansluit bij uw expertise? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Denkt u aan wetenschappelijk onderzoek waarbij donorlichamen noodzakelijk zijn, dan zijn wij graag uw partner. Samen met u bekijken we hoe we kunnen bijdragen aan het onderzoeksproject. Op basis van de vraagstelling bekijken we hoe we op maat kunnen samenwerken.
Een andere vorm van dienstverlenging die we aanbieden is via ons orgaanmuseum. In het orgaanmuseum van de UHasselt kunnen studenten, onderzoekers én leken meer dan 200 normale en door ziekten/infecties aangetaste organen en misvormde foetussen ontdekken. “Het orgaanmuseum toont bezoekers, letterlijk, de binnenkant van ons lichaam. Ze zien wat een chirurg zoal ziet”, zegt Dr. Johan Van Robays. Hij bracht alle zeldzaamheden uit zijn ruim 30-jarige carrière als patholoog-anatoom samen in één museum.