REKI Alumni

Heb je zelf gestudeerd aan onze faculteit en wil je graag deel uitmaken van onze alumnivereniging? Op deze pagina kan je deelnemen aan onze alumnibevraging en kan je je inschrijven in onze alumnidatabank.

De mogelijkheden voor een gediplomeerde en professionele kinesitherapeut zijn in het beroepsveld zeer divers.

Hier vind je getuigenissen van alumni.  En kan je een kijkje nemen naar de fotoverslagen van de voorbije alumni activiteiten.

19 07 03 Proclamatie RWS 132 19 07 03 Proclamatie RWS 132

Wat kan je beleven aan de faculteit?

10 januari 2025

Deadline kandidaatstelling faculteit: buitenlandse stage

23:59
28 januari 2025

REKI Connects 1: Where science, education and clinics touch - 2025

09:00 - 17:00 Gebouw D, Campus Diepenbeek
Bekijk de volledige agenda

REKI Alumni 2022

We wilden jullie verhalen horen, maar we wilden jullie vooral ook samenbrengen om onder mekaar de leukste herinneringen uit jullie studententijd herbeleven. Het was een geslaagde avond. 

Herbeleef hem aan de hand van deze fotoreportage:

Oud-studenten getuigen
\assets\img\PlaceholderProfileSmall

Karen Van Aken, 2022

Zelfstandige kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut Pediatrie groepspraktijk en Bethanië Genk

De opleiding kinesitherapie aan UHasselt heeft me op verschillende momenten geleerd dat het werken als kinesitherapeut veel meer is dan alleen het fysieke aspect. Werken met mensen gaat verder dan enkel de lichamelijke gezondheid. Door deze holistische kijk en de
praktische werking van de UHasselt leer je werken in een team en met mensen in hun totaliteit.

Na mijn afstuderen in 2022 heb ik de postgraduaatsopleiding van ‘Psychomotorische therapie bij kinderen en jongeren’ aan de UGent gevolgd. Deze opleiding was een mooie aanvulling op de basisopleiding en heeft me doen inzien dat we steeds kunnen bijleren over de fysieke en mentale gezondheid. Als psychomotorisch therapeut in Bethanië heb ik de mogelijkheid om al deze aspecten samen te voegen in de therapieën.

In de PMT wordt er lichaamsgericht gewerkt, op deze manier is het de bedoeling dat ze ervaringen opdoen die hun kunnen helpen de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen. Dit alles met als doel de jongeren te ondersteunen zodat ze als persoon kunnen groeien. In de maatschappij van vandaag is de geestelijke gezondheidzorg bij jongeren wordt altijd belangrijker. Ik ben blij dat ik mijn plaats heb gevonden om hier aan bij te dragen als kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut.

\assets\img\PlaceholderProfileSmall

Sarah Habraken, 2021

Kinesitherapeut Buurtgezondheidscentrum in Genk

Ik ben begonnen als kinesitherapeut in een buurtgezondheidscentrum in Genk. Hier werk ik samen met een team van huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, psychologen, … (en meer) en staan wij in voor een laagdrempelige en integrale eerstelijnsgezondheidszorg. Een groot voordeel vind ik de directe samenwerking met de andere disciplines.

Door een wekelijks multidisciplinair overleg (MDO) te organiseren, kunnen we echt samenwerken om de patiënt in zijn geheel te benaderen en zo goed mogelijk verder te helpen. Ook werken we voor een groot deel samen met patiënten met een andere culturele achtergrond en vaak minder gunstige socio-economische situatie. Dit zorgt soms voor een uitdaging, maar net hier kan je echt het verschil maken en dit geeft ontzettend veel voldoening.

\assets\img\PlaceholderProfileSmall

Halis Orakci, 2018

Zaakvoerder Praktijk PhysioPlus, Houthalen-Helchteren

Ik ben mijn opleiding kinesitherapie en revalidatiewetenschappen in 2013 opgestart, hoewel mijn eerste jaar wat moeizaam is verlopen, heb ik mijn opleiding met succes afgerond met als specialisatie MSK - Sport. Dankzij de praktische aanpak en de kleine groepen, leerde ik snel hoe ik mensen effectief kon behandelen. Meteen na mijn afstuderen ben ik als zelfstandige kinesitherapeut aan de slag gegaan en binnen een half jaar had ik mijn eigen praktijk opgezet. De opleiding heeft me niet alleen de nodige kennis en vaardigheden bijgebracht, maar ook het vertrouwen om zelfstandig te werken. Kinesitherapie is de ideale opleiding voor wie mensen wil helpen om functioneel hun doelen te bereiken. Een sterk empathievermogen en een interesse in de gezondheid en wetenschap zijn hierbij essentieel. Ik ben dankbaar voor de kwalitatieve opleiding die Uhasselt mij heeft gegeven.

Charly

Charly Keytsman, 2013

Zelfstandig kinesitherapeut Hoepertingen

Doorheen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doe je uiteraard zeer veel klinische ervaring op en wordt je getraind om mensen, met allerlei aandoeningen, beter te maken via beweging en oefentherapie. Ook leer je op een kritische en wetenschappelijke manier naar revalidatietechnieken te kijken.

 

Die kennis gebruik ik nu in mijn huidige job, waar ik wetenschappelijk onderzoek doe naar revalidatie in Multiple Sclerose. Op die manier kan ik via mijn training in de opleiding vandaag bijdragen aan de revalidatie van morgen.

Ilse Lamers

Ilse Lamers, 2008

Manager Paramedical services Rehabilitation and MS Center, Pelt

De belangrijkste reden dat ik koos voor deze opleiding, was omdat ik actief met mensen wou werken en dit specifiek in de gezondheidszorg. En dat kon in deze opleiding! Je verwerft niet alleen kinesitherapeutische vaardigheden, maar ook onderzoeksvaardigheden.

In de laatste twee jaar werk je aan je masterthesis, waardoor je voeling krijgt met wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Mijn interesse in dit laatste werd zodanig aangewakkerd dat ik nadien mijn aanvraag voor een doctoraatsbeurs indiende. Zo werkte ik als doctoraatsstudent aan UHasselt en verrichtte ik onderzoek naar de arm-hand functie bij personen met Multiple Sclerose.