Toestemmingsformulier focusgroep

Doel en beschrijving van het onderzoek
Het doel van dit onderzoek is om de positieve en negatieve aspecten van telemonitoring in kaart te brengen. Met telemonitoring wordt het volgende bedoeld: Een techniek waarbij zorgverleners via technologie (bijv. het elektronisch verpleegdossier [EVD]) op afstand de gezondheidswaarden van een patiënt, zoals de bloeddruk of gewicht, op afstand kunnen volgen.


Het onderzoek bestaat uit een focusgroep. Het gaat dan over zaken zoals "Wat zou u positief/negatief aan telemonitoring vinden" of "Wat zou u moeilijk/makkelijk aan telemonitoring vinden". Door uw mening te delen, is het mogelijk om in kaart te brengen welke sterke punten en verbeterpunten er zijn rond het gebruik van telemonitoring in de thuiszorg.


Beschrijving van de verzamelde gegevens
Het interview verzamelt de volgende persoonlijke gegevens: (voor)naam, leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep, anciënniteit en contactgegevens (d.w.z. telefoonnummer en/of e-mailadres). Verder bestaat het interview uit vragen die peilen naar uw mening over telemonitoring. Deze gegevens worden bewaard in een beveiligde digitale omgeving gedurende een periode van 10 jaren.


Intrekken van uw toestemming
Uw deelname aan dit onderzoek is volledig vrijwillig. Indien u wenst deel te nemen aan het onderzoek, wordt er gevraagd om onderaan op de volgende pagina 'Ik stem hiermee in, ik wens deel te nemen aan het onderzoek’ aan te klikken. Het aanklikken van deze stelling geeft enkel aan dat u het formulier heeft doorgelezen en wenst deel te nemen, maar behoudt u niet van het recht om op ieder ogenblik de deelname stop te zetten zonder dat u hiervoor een reden hoeft te vermelden.


Beschrijving van de risico’s en voordelen
Deelnemen aan dit onderzoek zal u op geen enkele manier blootstellen aan risico’s of ongemakken.
Als blijk van waardering van uw deelname aan het onderzoek, ontvangt u een cadeaubon naar keuze ter waarde van € 25.

Vertrouwelijkheid
Zowel uw deelname als persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens zullen nooit openbaar gemaakt worden.


Tijdens dit interview zullen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt om de gegevens zo nauwkeurig mogelijk te kunnen verwerken. De bestanden en transcripten worden strikt vertrouwelijk behandeld en bewaard op de beveiligde Google Drive van de Universiteit Hasselt.


Contact
Indien u nog verdere vragen heeft met betrekking tot het onderzoek of uw rechten als deelnemer, aarzel dan niet om contact op te nemen met Sien Vaes (sien.vaes@uhasselt.be).


Voor eventuele klachten over dit onderzoek kan u zich wenden tot de Sociaal-Maatschappelijke Ethische Commissie, Universiteit Hasselt, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt (SMEC@uhasselt.be).


Voor eventuele klachten over de verwerking van persoonsgegevens of voor de uitoefening van uw rechten op dit vlak kan u terecht bij de functionaris van gegevensbescherming van Wit-Gele Kruis Limburg door te mailen naar privacy@limburg.wgk.be, te bellen naar 089/30.08.80 of door een brief te sturen naar Wit-Gele Kruis Limburg - Privacy, Welzijnscampus 25 3600 Genk.


Voor andere klachten kan u terecht bij de ombudsdienst van Wit-Gele Kruis Limburg door te mailen naar ombudsdienst@limburg.wgk.be, te bellen naar 089/30.07.97 of door een brief te sturen Wit-Gele Kruis Limburg - Ombudsdienst, Welzijnscampus 25 3600 Genk.